Hoe werkt het

Om de financiële staat van je auto te bepalen door de CarFinanceCheck, neem je het financieringscontract van jouw geldverstrekker bij de hand. Zo heb je alle gegevens beschikbaar.

Is alles ingevuld, dan berekent de CarFinanceCheck gratis wat de financiële staat is van jouw auto / contract. Vervolgens ontvang je een mail van ons met daarin de financiële staat.

Met deze bedragen kan je zelf bepalen of het voordelig is om met ons te praten over een nieuwe auto (financiering).

Veel gestelde vragen

 • Wat is de financiële staat van mijn huidige auto?

  Dat is de waarde van jouw auto minus het restant van de financiering en de kosten voor het afkopen van het contract. Net als met huizen resulteert dit in een overwaarde of staat je auto nog onder water.

 • Hoe werkt de CarFinanceCheck (CFC)?
  1. De CarFinanceCheck werkt alleen als je een lening hebt afgesloten voor jouw auto op basis van annuïteiten; dus met een vast bedrag per maand bestaande uit rente en aflossing.
  2. Neem het financieringscontract van je bank of financieringsmaatschappij bij de hand zodat je beschikt over alle gegevens die je nodig hebt om de financiële staat van je auto te checken
  3. Voer de gratis online waardebepaling van je auto uit
  4. CFC rekent nu voor jou uit wat de financiële staat van jou auto is; dus waarde van je auto minus restant financiering en kosten om je huidige contract af te kopen
  5. Met deze bedragen kun je bepalen of het voordelig is om met jouw dealer te praten over een nieuwe auto (financiering).

 • Hoe berekenen wij de overwaarde?
  Dit is het geld dat je overhoudt of tekort komt. We berekenen dat als volgt. Uitgangspunt is het gemiddelde bedrag waarmee jouw auto op diverse occasionsites wordt aangeboden. Daar trekken we vanaf de kosten die je hebt bij het vervroegd aflossen van je lening en je aanbetaling die je hebt gedaan.

 • Waarvoor wordt mijn e-mailadres gebruikt?
  We hebben jouw e-mailadres nodig om het resultaat van de financiële autostaat naar je toe te sturen.

 • Met wie worden mijn gegevens gedeeld?
  De door jou ingevulde gegevens worden uitsluitend met ons (jouw dealer) gedeeld.

 • Zijn er kosten verbonden aan het checken van de financiële autostaat van mijn auto?
  Nee, de CarFinanceCheck wordt je gratis aangeboden.

 • Hoe wordt de waarde van mijn auto bepaald?
  De CarFinanceCheck zoekt op relevante autosites naar vergelijkbare auto’s. Er wordt bekeken wat de gemiddelde prijs is waarmee deze auto’s door autobedrijven wordt aangeboden. Na een correctie van de kilometerstand wordt de waarde van jouw auto definitief vastgesteld.

 • Zijn de auto’s waarmee mijn auto wordt vergeleken exact gelijk?
  Nee, elke auto is uniek als het gaat om model versus bouwjaar, km-stand, meer-uitvoeringen, achteraf ingebouwde accessoires etc. De CarFinanceCheck vergelijkt op algemene specificaties en corrigeert vervolgens op de km-stand.

 • Nemen jullie ook de staat van mijn auto mee?
  Nee, jij kunt zelf het beste de staat van jouw auto inschatten en die eventueel corrigeren met de waarde van de CarFinanceCheck.

 • Is de waarde van de auto ook de prijs die de dealer aan mij betaalt?
  De dealer zal een taxatie van je auto maken. De staat waarin jouw auto verkeert en de accessoires die erop zitten bepalen de waarde. De uitkomst uit de CarFinanceCheck kun je uiteraard wel goed gebruiken om jouw onderhandelingspositie te versterken.

 • Waarom krijg ik geen waarde van mijn auto?
  Soms komt het voor dat er geen of erg weinig vergelijkbare auto’s worden geadverteerd. De CarFinanceCheck kan in dat geval geen reële waarde van jouw auto berekenen.

 • Nemen jullie ook de boeterente mee in de waardebepaling
  Ja. Deze kan wel per financieringsmaatschappij verschillen. Heeft de lening op het moment van aflossen een looptijd van langer dan 1 jaar, betaal je 1% boete over het afgeloste bedrag. Is de looptijd korter dan 1 jaar, dan betaal je 0,5% over het afgeloste bedrag. Als je bij dezelfde financier blijft, wordt vaak geen boeterente berekend.

 • Kan ik ook een leaseauto checken?
  Nee, dat kan helaas niet. Dat geldt ook voor een private lease.
  Voor wat betreft financial lease, kan dit binnenkort.